“New Berlin Tours” bieden gratis rondleidingen aan door het historische centrum van Berlijn. Gratis, omdat ze geloven dat iedereen de kans moet krijgen om (de geschiedenis van) de stad te leren kennen. Natuurlijk wordt er aan het einde van de tour om een fooi gevraagd, maar je bent vrij om te bepalen óf, en hoeveel, je geeft. De tours danken hun bestaan aan de fooien die mensen geven, dus wees niet al te spaarzaam.

Naast de gratis historische tour biedt New Berlin Tours ook betaalde rondleidingen aan naar Sachsenhausen en Potsdam. Ook worden er themarondleidingen over bijvoorbeeld het Derde Rijk gegeven en organiseren ze dagelijks een Pub Crawl.

Gratis Tour door Berlijn

Naast het aparte verdienmodel van New Berlin Tours heeft het bedrijf nog meer te bieden. De historische tour door Berlijn is leerzaam en goed voor de conditie. De gratis tour duurt ongeveer 3,5 uur dus zorg dat je de wandelschoenen (of ander comfortabel schoeisel) aan hebt! Alle bekende en noemenswaardige locaties in Berlijn worden aangedaan, zo worden ook de Reichstag, de Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie niet overgeslagen. Ook minder bekende bezienswaardigheden zoals de voormalige bunker van Hitler worden aangedaan. Bij elk monument wordt iets verteld over de geschiedenis. De gidsen zijn (van origine) Engels, Duits en Spaans.

De tours beginnen om 9, 11, 13 en 16 uur. Het startpunt is de Brandenburger Tor, verzamelen voor de Starbucks op Pariser Platz. De tourguides herken je aan hun rode shirts.

Voor grote groepen (>10) is het verplicht vooraf aan te melden. Met kleine groepen hoef je niet te reserveren en kun je gewoon heen gaan. Meestal zitten de tours niet vol.

Pub Crawl Tour

Een van de betaalde tours (en de enige waar ik zelf ervaring mee heb) is de Pun Crawl. De Tour start dagelijks in de Oranienburger Strasse, daar worden alle toeristen van uiteenlopende nationaliteiten verzameld. Gedurende de avond worden verschillende pubs in Berlijn aangedaan waar je vaak wordt voorzien van gratis schnaps en andere lekkernijen. Na afloop van het barbezoek wordt er nog een club bezocht waar je ook gratis entree krijgt (de meeste clubs in Berlijn hebben normaal gesproken entree fee).

Tour Highlights: 5 cool bars and hot clubs, FREE beer at the first bar until 9pm, FREE Jägermeister with every drink in our second, third, and fourth bars, VIP club entry, a great night out with people looking to party.

De tour duurt eigenlijk bijna de gehele avond en is aan te raden als je van uitgaan houdt en graag andere mensen met andere nationaliteiten ontmoet. Ik heb de tour gedaan terwijl ik in Berlijn woonde maar heb er toch nog leuke nieuwe bars ontdekt. De gidsen zijn enthousiast en niet te beroerd om mee te feesten. Ik heb mensen gesproken uit alle hoeken van de wereld en goede herinneringen over gehouden. Desondanks zou ik de tour niet nogmaals doen, zoiets is leuk voor 1 keer.

De Pub Crawl tour kost € 12 en is vanzelfsprekend 18+.

Voor meer informatie over deze of andere rondleidingen kun je de website van New Berlin Tours bezoeken.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This