Wie kent dat niet, je bent een lekkere wandeling aan het maken en ineens word je humeur verstoord door dat ene nare gevoel. Je moet plassen. Maar wat moet je nu doen als je ver weg bent van je appartement of je hotelkamer? Inderdaad, een openbaar toilet zoeken. Persoonlijk heb ik er een hekel aan om een toilet te zoeken, en dat hadden 2 achtienjarige kameraden uit Keulen waarschijnlijk ook. Ze hebben een zoekmachine voor WC’s gebouwd, geweldig.

Loo2go biedt hulp bij het zoeken naar openbare WC’s in Duitsland, iedereen die in hoge nood op zoek is naar een WC kan de “Klosuchmachine” raad plegen. Op Loo2go zijn 10.000 openbare toiletten in kaart gebracht, met cijfers voor hygiëne, wachttijd, personeel en toegankelijkheid voor gehandicapten. De zoekfunctie is eenvoudig, je kunt in de zoekmachine zoeken naar je locatie op dat moment. Als resultaat krijg je een kaart te zien met alle openbare toiletten in de buurt. Door op de icoontjes te klikken kun je de waardering voor dat openbare toilet bekijken. Momenteel staan er nog niet veel openbare toiletten in Berlijn in de database. Toch zijn er veel openbare toiletten in Berlijn die vaak gratis en schoon zijn, zeker in vergelijking met Nederland. Op de Gendarmenmarkt is bijvoorbeeld deze schattige groene WC van de foto te vinden.

In het begin hebben de 2 mannen zelf honderden WC’s bezocht in Berlijn en andere steden in Duitsland. Nu is het ook voor andere toiletbezoekers mogelijk hun waardering door te geven, of een nieuw gevonden WC aan het bestand toe te voegen. Succes :D.

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Om te doen Om te weten Tips voor dit seizoen Nieuws & Updates
Sort by
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This