Kun je een beetje moderne architectuur wel waarderen? Dan moet je zeker een kijkje nemen bij het Science Center Medical Technology (Das Science Center Medizintechnik) vlakbij de Potsdamer Platz in Berlijn. Dit futuristische gebouw is eind 2009 geopend en mag met gepastheid wel een eyecatcher genoemd worden.


Als je door het gebouw, ontworpen door Gnädinger Architects, loopt zul je ongetwijfeld de indruk krijgen dat het er een beetje steriel uitziet. Niet verwonderlijk want bij de bouw is dat ook een van de speerpunten geweest. Ook is er geprobeerd om dit wetenschapscenter een uitstraling van high tech, natuur en harmonie mee te geven. Met behulp van digitale productietechnieken is er geprobeerd om het gebouw een menselijke touch mee te geven, rond, gevormd en soepel. Aan de buitenkant is veel gebruik gemaakt van aluminium en glas, van binnen ziet het gebouw er ook enigszins minimalistisch uit. Alles is wit, ook meubels en objecten ter tentoonstelling.

Dit past geheel bij de inhoud van het gebouw waar veel onderzoek wordt gedaan in de beweegwetenschap. Drie etages en een oppervlakte van 450 m2 staat ter beschikking voor onderzoek, tentoonstellingen en kantoren. Met behulp van multimedia en allerlei interactieve manieren van tentoon stellen is het Science Center Medical Technology erin geslaagd een interessante tentoonstelling te maken over hoe het menselijk lichaam loopt, beweegt en vast pakt.Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This