Die Sprache des Geldes
Geld: alleen een betaalmiddel of het symbool van ultiem geluk? Deze vraag staat centraal bij de tentoonstelling “De taal van het geld” die van 25 September 2009 tot 14 Februari 2010 in het Communicatiemuseum plaats vindt.

Geld is vaak niets anders dan gewoon papier. En toch regeert geld over de hele wereld. Naast waarden en normen heeft bijna niets zoveel invloed op de maatschappij en relaties als geld. In China bijvoorbeeld, wenst men elkaar op nieuwsjaarsdag, een van de belangrijkste dagen in China, grote rijkdom doe. Maar zelfs in het Westen, waar iedereen eigenlijk “genoeg” geld heeft, speelt geld een grote rol in ieders leven.

De president van de Europese Centrale Bank, de heer Jean-Claude Trichet, heeft de permanente tentoonstelling “De taal van het geld” in het Communicatie Museum geopend. Tijdens de tentoonstelling kun je niet alleen de geschiedenis 3000 jaar geld bekijken maar wordt er ook ingegaan op de culturele ontwikkeling van de munt.

“De taal van het geld”
25 september 2009 tot 14 februari 2010
Communicatie Museum Berlijn
Leipziger Strasse 16
Entree: € 3 (volwassenen) / 1,50 € (met korting)

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This