Iets duurder dan het openbaar vervoer is de taxi. Hoewel het OV in Berlijn top geregeld kan een taxi zeker het overwegen waard zijn als je veel bagage hebt, lang op de metro moet wachten of geen zin hebt in veel overstappen. In vergelijking met Nederlandse taxi’s zijn Berlijnse taxi’s zeker niet duur (voor Berlijnse begrippen is het wel vrij prijzig). Je herkent taxi’s aan hun cremekleur en gele opzetbord op het dak waar “taxi” staat geschreven.

Zo herken je taxi's in Berlijn.

Taxikosten

Je kunt een taxi aanhouden op straat of maar je kunt ook doorlopen naar de speciaal daarvoor bestemde taxistandplaats op een grote kruising. De meter zal altijd het juiste bedrag aangeven, maar soms moet je extra betalen. Bijvoorbeeld als je naar het vliegveld gaat of van het vliegveld komt of voor extra bagage.

Starttarief € 3,20
Prijs per kilometer (tot 7 kilometer) € 1,65 per kilometer
Prijs per kilometer (vanaf 7 kilometer) € 1,28 per kilometer

Tip: Kurzstrecke:

Voor een korte rit (Kurzstrecke) is er het Winktarif: voor een vaste prijs van 4 euro mag je maximaal twee kilometer of vijf minuten mee. De Kurzstrecke is alleen geldig als je de taxi aanhoudt en geldt dus niet bij de standplaats. Voor ritjes in het weekend of in de avond betaal je extra.

Gemiddelde taxiprijzen:

Vliegveld Tegel naar:
Europacenter € 14,50
Alexanderplatz € 19,50

Vliegvel Schönefeld naar:
Europacenter € 30,50
Alexanderplatz € 27,50

Hauptbahnhof naar:
Europacenter € 10,50
Alexanderplatz € 9,50

Waar vind je de taxi’s?

Zoals net genoemd rijden er redelijk veel taxi’s door de stad. In Berlijn zijn er voor elke 1000 mensen 2 taxi’s beschikbaar, echt lang wachten hoef je dus eigenlijk nooit. Je kunt altijd een taxi aanhouden of verder lopen naar een voorbestemde taxistandplaats. Als de taxistandplaats leeg is, kun je daar direct een taxi bellen. De prijs wordt berekend door de meter op het dashboard.

Als je je begeeft in een minder drukke wijk zonder rondrijdende taxi´s, bel dan (+49-30) 443322 en binnen 10 minuten staat er één voor je neus. Iets hipper is een taxi online bestellen, dat kan met de iPhone applicatie Taxi Berlin, een applicatie van het taxiplatform Berlijn die over 4100 taxi’s beschikken.