Taxi's in Berlijn
In Berlijn zijn er voor elke 1000 mensen 2 taxi’s beschikbaar, vaak zijn het toeristen die gebruik maken van de taxidienst. En waarom ook niet? Het is een relatief goedkope manier van vervoer in vergelijking met Nederland, het starttarief bedraagt slechts 3,20. Naast de prijs is er nog een voordeel om de taxi te pakken, Berlijnse taxibestuurders zijn de meest vriendelijke taxibestuurders van Duitsland, aldus een onderzoek van Hotels.com. Wereldwijd komt Berlijn op plekje drie maar moet taxisteden als Londen en New York voor laten gaan.

„Berlins Taxifahrer legen großen Wert auf Freundlichkeit und Hilfsbereitschaft im Umgang mit den Fahrgästen”. Vriendelijk, behulpzaam en schoon… Zo worden de Berlijnse taxibestuurders omschreven. Echter is dit allemaal niet genoeg want om met je taxi bij het vliegveld Tegel te mogen komen moet je aan strenge eisen voldoen!

Sinds afgelopen maandag mogen taxi’s alleen op Tegel komen als ze schoon zijn, de chauffeur Engels spreekt en zo – en vooral moeten ze een transponder hebben, een kastje waarmee per rit 50 cent wordt afgerekend. Die 50 cent per rit dient de taxichaffeur af te staan aan een potje met “Tegel-tax”. De meesten zijn daar tegen, en daarom is er op dit moment bijna geen taxi te krijgen op Tegel. Eens kijken hoe fijn toeristen de taxi’s vinden als er een schrijnend tekort is aan taxi’s op het vliegveld… Al die ophef voor 50 cent…

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This