Club Weekend staat zowel om het nachtelijke uitgaansleven als om het relaxte terras op de 17e verdieping bekend. De club bevindt zich direct aan Alexanderplatz en is voornamelijk Techno georiënteerd.

Club Weekend

Binnenkomen is er soms lastig maar als je er eenmaal in bent is het wel een beleving. Probeer buiten de “spits” (zo tussen 24:00 en 1:00) te komen om lange wachtrijen te vermeiden.

Pikzwart interieur en dikke technobeats kenmerken Club Weekend. Groothelden als Paul Kalkbrenner, Ellen Allien en Tiefschwarz hebben hier al op de Bühne gestaan en het programma is vaak goed gevuld met bekende namen uit de technowereld.

Dat Club Weekend redelijk hardcore is bewijzen ze met hun jaarlijkse “New Year’s Week”, een feest van 7 dagen lang waar verschillende technobekenden komen optreden. De kosten voor de hele week liggen meestal rond de €90, wat voor Berlijnse begrippen vrij prijzig is. Ook op oudejaarsavond zelf zijn er kaarten te koop (rond de €30), en dat is het eigenlijk alleen al om het uitzicht waard. Het vuurwerk aan de Berlijnse skyline zien is tenslotte fenomenaal! Lees hier meer over oud en nieuw in Berlijn.

Dakterras & lounge

Voor mij de perfecte locatie om lekker te chillen en te genieten na een drukke dag op het werk, stage, of schooldag. Vooral op warme zomerdagen is het terras op de 15e verdieping van Club Weekend een heerlijke plek om te genieten en te relaxen. Onder het genot van een Duits biertje of een frisse cocktail heb je een mooi uitzicht over Berlijn. Dit uitzicht is soms nog mooier als dat uit de Fernsehturm, vanaf hier heb je namelijk ook uitzicht op de Fernsehturm zelf (zie foto), en daarnaast sta je lekker in de buitenlucht in plaats van achter glas. Op het terras staan heerlijke relaxstoelen waarje echt even helemaal tot rust kan komen. Met een lekkere cocktail kun je genieten van het uitzicht over Berlijn.

Daarnaast worden er ook regelmatig feestjes op het terras georganiseerd, heerlijk om hier tijdens het dansen de zon onder te zien gaan. Als om 24:00 het terras sluit gaat er een andere ruimte open waar naar hartenlust gedanst kan worden! Deze dansruimte van Club Weekend bevindt zich beneden, hier wordt voornamelijk electro en house gedraaid.

Het terras heeft flexibele openingstijden, op de website staat aangegeven per dag of het terras geopend is.

Club Weekend Berlijn

Adres: Alexanderplatz 5
OV: U+S bhf Alexanderplatz
Genre: Lounge, Techno, House.
Website: week-end-berlin.de, beter check je ook even hun Facebookpagina.