Verschillende niet rokers initiatieven in Berlijn hebben de proef op de som genomen, hoe staat het nou daadwerkelijk met het rookverbod in Berlijn? De conclusie: 25% van alle kroegen houdt zich niet aan de regels, na 22:00 hangt er in 1 op de 4 cafés weer een vertrouwde rooklucht. Niet echt geruststellend volgens het “Forum Rauchfrei” die met deze cijfers naar buiten zijn getreden. De cijfers zijn gebaseerd op een test in de wijk Charlottenburg-Wilmersdorf. Woordvoerder Johannes Spatz geeft aan dat in 10 van de 37 getoetste cafés sprake is van aanwezige rokers. De meeste rokers zijn ’s avonds na 22:00 aangetroffen. Het aantal rokers is het hoogst in discotheken, waar ongeveer 50% van de bezoekers stevig door rookt.

De stadsraad van de wijk Charlottenburg-Wilmersdorf geeft aan om naar de klachten te kijken. Toch is het volgens Marc Schulte van de SPD niet mogelijk om alle 1600 horecagelegenheden in de wijk te controleren op het rookverbod. De raad ziet het positief in, in het grootste aantal van de gevallen wordt het rookverbod wel gehandhaafd….

Martina Schmiedhofer (Bündnis 90/Grüne) is één van de weinigen met ballen, zij geeft aan te hopen op net zo’n strikte controle op het rookverbod in Berlijn als in Beieren. In Beieren wordt het rookverbod streng nageleefd.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This