Een weekendje met de trein naar Londen of Parijs is sinds de val van de Berlijnse muur in 1989 voor Nederlanders steeds vaker een weekendje Berlijn geworden. Ging het in de eerste jaren na de val nog om enkele tienduizenden Nederlanders die de Duitse hoofdstad bezochten, in het eerste halfjaar van 2009 bezochten bijna 126.000 Nederlanders Berlijn. De stijging gaat gestaag door want ook in 2008 werd al bericht dat het Nederland toerisme in Berlijn stijgt.

Dat is een stijging van 9 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2008, zo blijkt uit cijfers van het Berlijns Verkeersbureau. Nederlanders nemen daarmee de derde positie in als het gaat om het internationale toerisme in Berlijn. Italianen en Britten namen de eerste en tweede positie voor hun rekening. ,,Sinds jaren zijn Nederlanders loyale bezoekers van Berlijn”, aldus het Verkeersbureau. De Duitsers verwachten dat het aantal toeristen in het tweede halfjaar, met daarin het jubileum van de val van de muur, nog verder zal toenemen.

Niet gek natuurlijk want de verbindingen van Nederland naar Berlijn verbeteren aldoor. Bussen, vliegtuigen en treinen bezorgen dagelijks gewillige Nederlandse toeristen in Berlijn.

Bron: ANP.

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Nieuws & Updates Om te zien Evenementen Om te weten
Sort by
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This