Met een speciale liefde voor Berlijn mag de stad natuurlijk niet ontbreken in je interieur. Maar als het even kan wel op een mooie, stijlvolle en enigszins discrete manier. Laat de toeristenwinkeltjes dus links liggen en struin het internet eens af. Het hoeft niet eens veel te kosten!

Zelf ben ik fan van Etsy, een webshop waar designers hun werk zelf kunnen verkopen. Als je hier zoekt naar “Berlin” vind je direct al een hoop moois. In dit artikel vind je een aantal van mijn favorieten die prima geschikt zijn voor thuis aan de muur of als cadeau voor een Berlijnliefhebber.

LinePosters

vanaf € 20,-

LinePosters gieten OV-kaarten in een nieuw jasje. De kenners herkennen de Ringbahn (de S-Bahn die in een circel om het centrum rijdt) en de Stadtbahn (de S-Bahn die het centrum van Berlijn doorkruist) natuurlijk direct. Een mooie abstracte plaat van het Berlijnse openbaar vervoer. Bekijk hier het aanbod van LinePosters.

berlin line poster up

JazzberryBlue

vanaf € 23,-

JazzberryBlue maakt mooie abstracte platen van steden. Dagelijks kijk ik naar zijn werk want ik heb de posters van Amsterdam en Parijs in mijn woonkamer hangen. Berlijn zit nog niet zo lang in zijn repertoire maar de kans is groot dat ik deze aan mijn verzameling ga toevoegen. Bekijk hier het Berlijnwerk van Jazzberryblue.

jazzberryblue berlin

Buchstabenorte

vanaf € 25,-

De zeefdrukken van Buchsstabenorten behoren tot mijn favorieten. Op het eerste gezicht lijkt dit gewoon een ongeorganiseerde hoop letters. Maar alle letters vormen samen de wijken van Berlijn. Het leuke is dat je steeds weer nieuwe wijken in de letters herkent. Het is net een soort woordzoeker! Deze Berlijnvariant prijkt bij ons boven de keukentafel. Hier vind je de website van Buchstabenorte voor meer kleuren- en stadsvariaties.

buchstabenorte berlin

20140920 - IMG_4300 - BerlijnBlog Fotodagboek 20

Hand Drawn Maps of Berlin

vanaf € 45,-

Een beetje geïnspireerd op het werk van Buchstabenorte geven deze handgetekende kaarten van Berlijnse wijken ook een blik in Berlijns infrastructuur. De kaarten zijn er van verschillende wijken en worden nog uitgebreid. De oplage is beperkt, dus je bent zeker van een uniek werk aan je muur!

hand made maps berlin

VianinaPoster

vanaf € 29,90

Deze kaarten van Berlijn zijn iets speelser en kleurrijker. Misschien niet direct iets voor in de woonkamer, maar in een kinderkamer zou deze poster zeker niet misstaan! Want hoe schattig zijn al die vrolijke dieren uit de Berlijnse Zoo die op deze kaart staan geportretteerd? Overigens is ook deze kaart ook voor andere steden te koop. VianinaPosters vind je ook bij Etsy.

berlin map

Jennasuemaps

vanaf € 13,60

Het leuke van de kaarten van Jennasuemaps vind ik dat je zelf de kleuren kunt uitkiezen. Met tien varianten ter beschikking zit er vast wel een kleur bij die past binnen jouw interieur. En hoewel Berlijnse hondenkop (a.k.a. de Ringbahn – S41 en S42) voor de echte Berlijnkenner een goed herkenningspunt op zulke kaarten is, blijft het design lekker abstract. Deze kaarten vind ik ook erg mooi van Amerikaanse steden, alle rechte lijnen zijn een groot contrast met de ronde lijnen van de Berlijnse hoofdwegen.

jennasuemaps

YouMeandUsDesignCo

vanaf € 6,-

Lekker minimalistisch en gelijk duidelijk wat jouw favoriete wijk van Berlijn is, dat zijn de kaarten van YouMeandUsDesignCo. Beschikbaar voor Kreuzberg, Mitte, Prenzlauer Berg, Neukölln en Friedrichshain in verschillende kleurencombinaties.

YouMeandUsDesignCo

Jenni Sparks

vanaf £75.00

Het duurste maar ook meest gedetailleerde werk in dit overzicht. Jenni Sparks maakte eerder al van Londen en New York gedetailleerde tekeningen en deed dat onlangs ook voor Berlijn. Lees ook hier hoe de kaarten tot stand zijn gekomen, een klus waar je het nodige geduld voor moet opbrengen. Veel bekende herkenningspunten, metrostations, restaurants en clubs hebben een speciaal plekje gekregen op deze kaart. Een leuk zoekplaatje waar je urenlang naar kunt kijken.

jenni sparks berlin

jenni sparks

Heeft Berlijn ook een bijzonder plekje in jullie interieur? En hoe? Ik ben benieuwd!

liebegruesse

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This