Zelf heb ik de S-bahn wel eens als “slaapkamer” gebruikt. Het wil namelijk wel eens gebeuren dat ik na een avond stappen in Berlijn wegzak in een diepe slaap. Maar om de S-bahn als woonkamer te gebruiken was een geheel nieuw begrip voor mij. Maar niet voor de jongens van Trainbirds (treinvogels)! Een leuk tapijtje, oude gordijnen, kopje koffie en gebak verwacht je eigenlijkop zondagmiddag bij Opa & Oma thuis. Afgelopen weekend een belangrijk onderdeel van de Guarilla actie in de Berlijnse S-bahn. In het laatste februariweekend hebben de Trainbirds met een gehele woonkamerinrichting plaats genomen in de Ringbahn S41.

Het doel van de guarilla actie is voornamelijk om mensen erop te attenderen hoe leuk de S-bahn eigenlijk is. Milieuvriendelijker, nieuwe mensen leren kennen, lekker beppen met vrienden en natuurlijk snel op plaats van bestemming zijn. Ja, volgens de groep had de S-bahn een positieve boost nodig. Bij mij had de S-bahn eigenlijk altijd al een positief imago, maar toch een leuke Guarilla actie!

Trainbirds enter the Berlin Ringbahn on a tuesday evening
Trainbirds invite to use public transport differently
Trainbirds are calling to playfully use urban space
Trainbirds express a positive awareness of life in the city
Trainbirds inspires for alternative forms of encounter and travel
Trainbirds is an open call to re-appropriate public transport

Bekijk voor de ultieme sfeerimpressie de video:

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This