Er zijn van die typisch Nederlandse (feest)dagen die makkelijk en zonder erbij na te denken aan je voorbij gaan als je in het buitenland woont. Maar dankzij een grote community van Nederlanders in Berlijn hoef je belangrijke Nederlandse feesten niet aan je voorbij te laten gaan en kun je gewoon Koninginnedag vieren alsof je in Amsterdam bent. Nou ja, bijna dan.

Hierbij een overzicht van de evenementen rondom Koninginnedag 2013.

Kingsday vs. Queensday in Berlin

Wanneer: 27 april 2013, 20:00
Waar: Storkower Strasse 160
Meer informatie

In samenwerking met de Berlin Dutch Drinks organiseert het Generator Hostel een Koninginnedagsfeestje, compleet met Nederlandse DJ’s uit Berlijn.

Op zaterdag 27 April kleurt Berlijn oranje! Generator Berlin zal het huis van de Nederlanders zijn voor een dag. Nodig al je vrienden uit om te laten zien hoe een echt Nederlands feestje er uit ziet! Er zullen Nederlandse snacks beschikbaar zijn op de avond net als een enorm goede line-up! Vergeet uiteraard je oranje outfit niet :-)

Queensday_banner_547X310

Oranjefeest op de ambassade

Wanneer: 30 april 2013, 20:00-23:00
Waar: Klosterstraße 50
Meer informatie

De Koninginnedagsreceptie op de ambassade is een vast nummertje. Ieder jaar wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor Nederlanders die in Duitsland wonen. Het is een leuke gelegenheid om de ambassade eens van binnen te zien, andere Nederlanders te ontmoeten en – last but not least – je vol te eten aan haring, oesters, stroopwafels en andere lekkere Nederlandse snacks. Aanmelden is verplicht!

Ter gelegenheid van Koninginnedag en de inhuldiging van Koning Willem-Alexander vindt er op 30 april a.s. in de Nederlandse Ambassade te Berlijn van 20:00 tot 23:00 uur een Oranjefeest plaats. Indien u Nederlander bent en het feest wilt bijwonen, kunt u zich evt. met partner per email (bln-receptie@minbuza.nl) aanmelden. U krijgt dan ter bevestiging een toegangskaart toegestuurd. Het aantal toegangskaarten is beperkt en wordt verstuurd op volgorde van aanmelding.

Queensday

Nederlanders in Berlijn, vieren jullie Koninginnedag? Of laat je het jaarlijkse Oranjefeest het liefst zo snel mogelijk aan je voorbij gaan?

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This