Ken je dat gevoel? Dat er ineens van die ogenschijnlijk onbereikbare wensen door je hoofd flitsen? Dingen die je echt nog een keer gedaan wilt hebben of bereiken in je leven? Of gewoon van die dingen waar je over fantaseert? Ik besloot ze eens op te schrijven en er een Berlijnse bucketlijst van te maken. De lijst is nog aardig lang geworden! Zeker als je nagaat dat ik buiten Berlijn ook nog zoveel wil zien… Anyway, hier komen ze!

Berlijnse (halve) marathon lopen
Ik heb een haat-liefde verhouding met hardlopen. Ik vind het heerlijk om te doen maar heb de discipline niet om een langdurig trainingsschema te volgen. Dan raak ik verveeld en ga ik liever naar de sportschool. Maar ooit… ooit, wil ik met een rood zwetend hoofd onder de Brandenburger Tor finishen.

Een metro besturen
Ik heb een onverklaarbare fascinatie voor de U-Bahn. De geur van de Berlijnse metro geeft me het gevoel thuis te zijn. Need I say more? Het lijkt me wel wat om een dagje aan die hendeltjes te draaien en met die knopjes te spelen. Zou dat moeilijk zijn? De U2 lijkt me geweldig, de Berlijnse straten aan me voorbij laten flitsen en de donkere tunnels door razen. Als alternatief wil ik de Tour in een U-Bahn cabrio wel een keer doen.

P1000300berlijn

Alle Berlijnse metrostations fotograferen
Dat kan ik vast combineren met de vorige wens. Snel even uitstappen, *klik* en “einsteigen bitte!”. Er bestaat een cool blog die veel Berlijnse metrostations al heeft vastgelegd: endbahnhof.tumblr.com. Een begin van mijn eigen versie vind je op mijn Flickr. Ik heb nog zo’n 75% te gaan gok ik, het zijn er in totaal namelijk 173 stuks. Oei!

berlijnse metrostations

De omgeving van de alle eindstations ontdekken
Rudow (U7), Hönow (U5), Ahrensfelde (S7). Ze hebben met elkaar gemeen dat ze aan het einde van een U- of S-Bahntraject liggen. Ik weet dat de eindstations Erkner (S3) en Krumme Lanke (U3) bijvoorbeeld in een prachtige bosrijke omgeving liggen. Tijd om de rest eens te ontdekken!

Een foto-expositie onder mijn naam
Fotograferen is echt een passie van me geworden. En hoewel ik al blij ben met mijn blog als podium zou het kroonstuk toch wel een foto-expositie zijn!

Een 2014 versie maken van de dia’s van mijn vader uit 1981
Mijn vader is in 1981 met schoolreisje in Berlijn geweest en heeft daar een hele stapel dia’s van. Het liefst wil ik die plekken allemaal opzoeken en een foto op precies dezelfde locatie maken. Een “toen vs. nu” serie komt dan natuurlijk op mijn blog!

19810511 45 Berlijn schoolreisje Dick dia's 345
Bebelplatz aan Unter den Linden in Oost-Berlijn in 1981. 

Een kerstviering meemaken in de Berliner Dom
Een mede Nederlander in Berlijn vertelde me over zijn ervaring en het leek me ook wel wat. Traditioneel de Kerst inluiden! Daarvoor zou ik dan wel een keer Kerst in Berlijn moeten vieren want eigenlijk is deze periode standaard ingepland voor een bezoekje aan Nederland.

Slapen in het Adlon Hotel
In de Royal Suite natuurlijk! En daarna eten bij Sra Bua, het restaurant waar sterrenkok Tim Raue de kaart samenstelt.

Nog een paar mooie urbex locaties ontdekken
Ik vind verlaten panden fascinerend, maar ze hebben helaas zoveel te lijden onder natuurgeweld en vandalisme. Ik vind het prachtig om te zien dat er mensen zijn die zich ontfermen over sommige verlaten panden en zoeken naar een nieuwe bestemming. En daarom zou ik deze locaties graag nog eens bezoeken. Voordat het te laat is.

20130113 _MG_5012 - 2013-01-13 at 15-04-31 BerlijnBlog Ballhaus Riviera

Alle “111 Orte in Berlin die man gesehen haben muss” bezoeken
Dit is een leuk boek met 111 verrassende en niet zulke bekende plekken in Berlijn. Een paar heb ik al gezien zoals het Ballhaus Riviera (zie foto boven), verlaten S-Bahnhof Siemensstadt en de Tadschikische Teestube. Maar er is meer! En mocht ik het boekje uit hebben dan wachten er nog twee exemplaren op me.

20140305 IMG_3262 BerlijnBlog 111 Orte

66 meren bewandelen
Berlijn zelf is een groene stad, maar rondom Berlijn is het helemaal een groene oase. Deze wandelroute langs 66 meren en door vele bossen is in zijn totaliteit 417 kilometer lang en een van de mooiste wandelwegen van Duitsland. Hier wil ik wel een paar dagen doorbrengen. Daarna wil ik het fietspad van Berlijn naar Kopenhagen wel eens rijden en de Duits-Duitse grens bereizen en al zijn monumenten en resten bezoeken.

De torentjes van de Frankfurter Tor in
Die massieve Karl-Marx Allee met de Frankfurter Tor aan het einde blijf ik indrukwekkend vinden. Prachtig staaltje communistische bouwstijl die je het gevoel geeft terug in de tijd te gaan. Ik zou hier graag eens een feestje vieren of gewoon de hele dag 360° om me heen kijken.

IMG_2067 Berlijn Winter

Een museumkaart kopen en me 3 dagen lang in musea verstoppen
Een driedagen museumkaart kost €24 en daarmee kun je vele musea bezoeken. Dat lijkt me nou echt zo’n heerlijke januariactiviteit.

De Berlijnse Mauerweg in een dag fietsen
Het afgelopen jaar heb ik de hele Berliner Mauerweg gefietst, ik heb de route in vier etappes verdeeld. Graag zou ik de hele route (zo’n 160 km) eens op een dag fietsen.

De Berlijnse Ringbahn bewandelen
Het Engelse BerlijnBlog SlowTravelBerlin heeft onlangs langs de 37 km tellende S-Bahnring rondom het Berlijnse centrum bewandeld en het lijkt me ook wel wat. Dat geeft een rondje Ringbahn toch weer een andere dimensie. Sowieso heb ik voor de Ringbahn een kleine fascinatie. Je ziet zoveel verschillende gezichten van Berlijn in een uurtje. Hinterhöfe, volkstuintjes, chique buurten, volksbuurten.

Straatportretten maken
Wie is de Berlijner eigenlijk? Die bestaat niet. Zoveel verschillende mensen met verschillende achtergronden maken Berlijn tot de bruisende stad waar ik van hou. Die tekenende mensen wil ik portretteren en leren kennen. Dus ik wil vaker een spontaan gesprekje aanknopen op straat of in de metro. Moet ik me alleen nog even over die verlegenheid heenzetten…

20150104 - _MG_5803- BerlijnBlog

Een dag flesjes verzamelen
Een groot aantal Berlijners verdient een zakcentje bij door lege flessen te verzamelen en bij de supermarkt in te wisselen bij de supermarkt. Ik vraag me altijd af hoeveel dat nou oplevert.

Snowboarden op Tempelhof
Dat Tempelhof een van mijn favoriete locaties is van Berlijn zal jullie waarschijnlijk niet verbazen. Als er sneeuw is gevallen dan binden de vliegeraars een snowboard onder hun voeten en glijden over het terrein. Dat ziet er zo magisch uit – dat wil ik ook!

20130323 - P1200522- BerlijnBlog snowboard tempelhof

Video’s of documentaires maken over Berlijn
Omdat er zoveel interessante gebruiken en gebeurtenissen zijn die ik eens op video zou willen vastleggen. Sowieso vind ik video naast fotografie heel interessant om mee bezig te zijn. Iets om wat extra tijd voor vrij te maken…

Aan de chefs table zitten bij Tim Raue
Er staan nog heel, heel veel restaurants op mijn todo-lijst. Maar ergens bovenaan mijn lijstje staat een tafel in de keuken bij Tim Raue. Dit is wat mij betreft mijn absoluut favoriete restaurant van Berlijn. Maar dat mag ook wel voor die prijs ;-).

Een voetbalwedstrijd bezoeken van Eisern Union
Ik ben geen voetbalfan. Maar de Berlijnse voetbalclubs hebben een bijzondere historie en fanclub die me toch wel aantrekken. Een wedstrijd van Hertha in het Olympisch stadion heb ik al kunnen afstrepen, nu de Oost-Berlijnse club Eisern Union nog eens bezoeken (lees trouwens ook “Zelfs mijn bloed geef ik aan Union” en je weet waarom).

Een woning met dakterras bezitten
Een collega van me heeft een 360° dakterras waar we in de zomer dankbaar gebruik van maken. Elke zomeravond genieten van zo’n fenomenaal uitzicht. Wow.

20140731 - IMG_3350- BerlijnBlog dakterras

20140731 - IMG_3361- BerlijnBlog dakterras

Een boek uitbrengen
Mijn blog in boekvorm. Met heel veel foto’s. Een kruising tussen een koffietafelboek een een reisgids die de heimwee naar Berlijn stilt of een handige begeleider is tijdens je trip naar Berlijn.

Een leven als fulltime blogger
Zodat ik de tijd heb om alles te doen en te zien in Berlijn wat op mijn bucketlijst staat…

Wat zou jij echt nog een keer willen doen in Berlijn? Laat jullie Berlijnwensen achter bij de reacties. Ik ben erg benieuwd!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This