De Duitse minister van Economie Rainer Brüderle wil het aanwerven van geschoolde buitenlandse werknemers door Duitse bedrijven vergemakkelijken, en zou zelfs een aansporingspremie willen invoeren om hen aan te trekken. De staat zal echter niet voor de premie zorgen, dat zullen de bedrijven zelf moeten doen. “In geen geval zal de Duitse staat daarvoor opdraaien”, aldus Brüderle. Dat stelt Brüderle in de Duitse krant Handelsblatt. Hoe er precies invulling gegeven moet worden aan deze nieuwe regeling is nog niet exact bekend. Wel zou het makkelijker zijn voor buitenlandse werknemers om de stap te maken naar het buitenland.

“De aantrekkelijkheid van Duitsland bij geschoolde buitenlandse werknemers staat bovenaan mijn prioriteiten”, aldus de liberale minister. “Ik wil een plan uitwerken om hen naar Duitsland te laten komen.” Het tekort aan geschoolde werknemers vormt een echt probleem voor de Duitse economie, dat vermoedelijk groter zal worden door het dalende Duitse geboortecijfer.

Consultancybureau McKinsey becijfert het tekort aan geschoold personeel er op 2 miljoen tegen 2020.

Bron: Spiegel.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This