Op het Schlossplatz in Mitte zal tussen 2010 en 2014 gebouwd worden aan de wederopbouw van het Berliner Stadtschloss. Er liep een wedstrijd voor het ontwerp van het hernieuwde paleis aan Unter den Linden. 30 ontwerpbureu’s zijn de laatste strijd met elkaar aangegaan maar de Italiaan Franco Stella ging er uiteindelijk met de prijs vandoor. Zijn ontwerp is door de jury gekozen als beste van alle 30 overgeblevenen. Deze 30 overgeblevenen waren als beste gekozen uit de vorige ronden in juni toen er 85 bureau’s mee deden aan de ontwerpwedstrijd.

Het idee van Franco is om het paleis naar historisch voorbeeld weer op te bouwen. De jury was het daar wel mee eens, geen moderne snufjes á la de Reichstag maar het paleis krijgt zijn oude koepel weer terug. Tot 21 december zijn alle ontwerpen nog gratis te bekijken in het Kronprinzenpalais (Unter den Linden 3). De tentoonstelling is geopend van 12:00 tot 20:00. En als je liever thuis bij de kachel blijft zitten kun je de ontwerpen ook in de Berliner Zeitung terug vinden.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This