25 juni 2011 vindt in Berlijn voor de 33e keer Christopher Street Day plaats, de Berlijnse Gay Parade. De parade begint om 13.00 uur met 53 praalwagens en talrijke groepen op de Kurfürstendamm, maak je borst maar nat want dit is minstens net zo gek als de Gay Parade in Amsterdam (oke, zonder de typerende boten in de grachten). Een kleurrijke stoet trekt door de straten om emancipatie van homo’s, lesbo’s en andere seksuele minderheden onder de aandacht te brengen. De stoet zal via Nollendorfplatz, het centrum van de Berlijnse homobeweging, richting de Brandenburger Tor trekken. Provocerende kostuums, een feestende massa in alle kleuren van de regenboog en technomuziek zijn vaste ingrediënten van dit tolerante festival. Jaarlijks komen er rond de 400.000 belangstellenden op dit festival af om zich te vergapen aan de hossende feestmassa of om zelf te feiern. De sfeer is goed en het is zeker leuk om hier even een kijkje te nemen. Eigenlijk kom je er sowieso niet onderuit want ook in de metro zul je geregeld bond geklede types tegenkomen. Rond 17 uur eindigt de parade bij de Brandenburger Tor. Daarna vindt tot middernacht op de Strasse des 17. juni een groot feest plaats. Naast feestjes is er meer op deze dag; ook verschillende theatervoorstellingen, bioscopen, concerten en sportclubs doen iets speciaals op Christopher Street Day.

CSD 2011

Route:

Kurfürstendamm vanaf Joachimstaler Straße -> Tauentzienstraße -> Wittenbergplatz -> Kleiststraße -> Nollendorfplatz -> Einemstraße ->Lützowplatz/Klingelhöferstraße -> Hofjägerallee -> Großer Stern -> Straße des 17. Juni -> Brandenburger Tor.

Thema 2011:

Fairplay für Vielfalt!

Geschiedenis Christopher Street Day

CSD is ooit begonnen in New York in 1969. In Christopher Street in de wijk Greenwich Village kwamen homoseksuelen in opstand tegen het willekeurige vervolgingsbeleid van de politie. Dagenlang werd er strijd geleverd. De eerste CSD in (West-)Berlijn vond plaats in 1979. Zo’n vierhonderd demonstranten gingen toen de straat op om, gadegeslagen door een handje vol toeschouwers, op te komen voor seksuele minderheden. In 2010 vindt alweer de 32e editie van het bonte festival plaats. Jaarlijks worden er rond de 400.000 bezoekers verwacht.

Waar moet je wezen?

Om 12.30 vertrekt de stoet vanaf Unter den Linden waarna hij richting Brandenburger Tor loopt (aankomst rond 17:00). Daarna vindt tot middernacht op de Strasse des 17. juni een groot feest plaats.

Meer info over het programma en meer vind je op www.csd-berlin.de

Pin It on Pinterest

Share This
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!