Eigenlijk dacht ik dat alle heisa rondom de inmiddels bekende (kleine, lieve, poekie-poekie, schattige, veel-geld-opbrengende-marketingmachine) ijsbeertje Knut wel was overgewaaid. Maandenlang heeft er niets anders in de Duitse kranten gestaan als Knut, Knut en jawel, Knut. Toen hij na zijn geboorte werd afgestoten door zijn mama, en er discussies de ronde gingen over of Knut wel moest blijven leven ging de mediahype los. Wat mij betreft nogal uitbuiterij maar kennelijk is het het waard geweest voor de Berliner Zoo. Vorig jaar toen Knut werd geboren heeft de Berliner Zoo meer dan 3 miljoen bezoekers mogen ontvangen die samen hebben gezorgd voor een nette winstbijdrage van 7 miljoen Euro. Toptijden voor de Berliner Zoo, maar niet gek als je bedenkt wat er allemaal werd verkocht. Ansichtkaarten, posters, knuffels, sleutelhangers, stickers en je kunt het zo gek niet bedenken of het werd verkocht (plukjes haar was de grens denk ik, die heb ik namelijk niet zien liggen). Maar zoals altijd wanneer er veel geld in het spel komt, er is altijd weer iemand die er zijn aandeel in wil hebben.

Rechtszaak

De dierentuin van Neumünster gaat een rechtszaak aanspannen tegen de Berliner Zoo. Knut is geboren en getogen in de Berliner Zoo van Berlijn (bij Zoologischer Garten) maar zijn papa Lars komt uit de dierentuin van Neumünster. En om deze reden wil deze dierentuin een aandeel in de extra inkomsten van de dierentuin van Berlijn ontvangen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This