Nederlanders: ze zijn zo lekker recht voor zijn raap, open en duidelijk. Heerlijk vind ik dat als ik terug kom uit Duitsland waar alles toch voorzichtig gaat en er een doodstraf staat op het aanspreken van je baas met “du”. Maar als Nederlander in Duitsland kan je wel eens worden beschouwd als een vreemde eend in de bijt. De brutaliteit, zoals onze duidelijkheid daar wordt opgevat, kan soms wel eens in het verkeerde keelgat schieten bij de traditionle Duitser.

Rob Savelberg, in Berlijn wonende journalist, heeft de boel even goed wakker geschud in Duitsland. Vorige week hield Merkel een persconferentie waarin ze haar regeringsploeg bekend maakte. Angie was not amused toen  Rob haar vroeg naar de omstreden benoeming van Wolfgang Schäuble tot minister van Financiën.

Schäuble is berucht wegens een aanname van een illegale gift van 100.000 Duitse Mark in 1999. Heeft hem niet populair gemaakt maar hij mag het weer proberen en Angie heeft “het volste vertrouwen” in de beste man. Savelberg gaat daar op in en hoe Angela reageert kun je zien in onderstaand filmpje:

In Duitsland koppen kranten met “Journalist nervt Merkel und wird zum YouTube-Star“. Jammer dat Angela de dialoog niet aangaat, ik denk dat wat meer openheid over dit voorval van haar kant wel op zijn plaats had geweest.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This