In Berlijn komen ze allemaal samen, studenten uit de hele wereld. Berlijn wordt steeds populairder als stad om in te studeren. Dit was altijd al het geval, maar de trend blijft zich voort zetten. Hoofdzakelijk de Technische Universität, de Freie Universität, de Fachhochschule für Wirtschaft (zie foto) en de Universität der Künste zijn onder buitenlandse studenten zeer geliefd. Deze universiteiten en hoge scholen zijn ook die gene die het meest internationaal zijn ingesteld. De meeste studenten komen uit Europa en Azië. Voor Europeanen omdat het dichtbij is, en voor Aziaten omdat het een mooie brug is naar de rest van Europa. De studies die het meest gevraagd zijn onder buitenlandse studenten zijn kunst, economie, informatica, politiek, en geneeskunde. De meeste buitenlandse studenten komen voor 1 semester, de rest van hun studie doen ze in hun eigen land. Maar er zijn ook een aantal buitenlandse studenten die ervoor kiezen om hun hele studie in Berlijn te volgen.

De reden voor buitenlanders om in Berlijn te studeren is vaak het internationale en levendige karakter wat de stad heeft. Berlijn heeft een wisselende en spannende cultuur volgens de studenten.

Dit volgens de Berliner Morgenpost. Lees hier het hele artikel.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This