Ben je in het bezig van een iPhone 3GS of een Android telefoon? Mooi, dan kun je gebruik maken van de gratis applicatie genaamd “Layar”. Deze Nederlandse augmented reality-applicatie integreert live het internet met de fysieke omgeving via een mobiele telefoon. Zo kun je via verschillende Layars van verschillende bedrijven bijvoorbeeld zien welke huizen te huur zijn (de Funda Layar) en waar geldautomaten zijn (de ING Layar). De applicatie legt als het ware een digitale laag over de werkelijkheid heen. Erg leuke applicatie om te gebruiken.

Nu hebben Duitse ontwikkelaars Hoppala en Superimpose ook een eigen Layar ontwikkeld en onlangs gepucliceerd op Re:publica 2010 in Berlijn. Met deze Layar kun je zien hoe de Berlijnse Muur heeft gelopen, in 3D!

Wat je hiermee kunt? Je kunt als je bijvoorbeeld voor de Brandenburger Tor staat de camera van je telefoon op de poort richten, je krijgt dan allerlei informatie te zien over deze plek. De Layar laat onder andere zien waar de uitkijkstorens en grensovergangen gevestigd waren.

Onder het mom van een paar foto’s zeggen meer dan duizend woorden, hier een aantal screenshots via Layar.

Inmiddels is er ook een video verschenen over het gebruik van deze applicatie.

Voetnoot: Ik ben in het bezit van een HTC Hero en zie de Berlin Wall Layar nog niet tussen de beschikbare Layars staan.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This